I alla samarbeten är det viktigt att hitta rätt matchning, även när du väljer coach. Nedan hoppas jag ge dig en bild av mig, så att du får en känsla för om jag är rätt coach för just dig.

Hur jag coachar (det praktiska samarbetet)

Hur funkar det rent praktiskt när jag coachar någon? Det beror på vad som passar individen, men några saker är bra att veta.

Styrkefacilitering, rådgivning och coaching i ett

Den typ av coaching jag erbjuder innefattar traditionell coaching (ställa frågor), rådgivning (ger förslag, exempel, idéer) och lärande (hur fungerar ramverken, hur visar sig olika styrkor rent generellt). Det är upp till dig var du önskar att tyngdpunkten hamnar, men det jag erbjuder är alltså något annorlunda från den traditionella coachingen du kanske är van vid.

I det format som passar dig – telefon, textmeddelande eller email

Våra sessioner sker via telefon. Jag väljer telefon över video eftersom det möjliggör ökat fokus på det som sägs. Du kan också välja en miljö som passar dig, utan att tänka på att behöva synas på bild. Har du behov av mötas via video eller live för att känna tillit till den du pratar med så hör av dig till mig så kan vi säkert ordna något.

Jag kan också erbjuda textmeddelande-coaching och email-coaching. Det kan passa dig om du föredrar att reflektera längre på dina svar, tycker det är jobbig att prata i telefon eller helt enkelt vill kunna skicka iväg en fundering vartefter något dyker upp i ditt vardagsliv. Det passar även dig som jobbar udda tider eller befinner dig i en tidzon eller i en vardagssituation som gör fasta tider svårt att passa. Det passar även också mig eftersom jag älskar det skrivna språket (alla former) och är flexibel i mina tider, vilket gör det möjligt för mig att vara tillgänglig för det mesta. Den coachingen förutsätter att jag är bekant med dina styrkor, men jag kräver aldrig att du ska ta ett live-möte med mig. Hör av dig så ordnar vi en coaching som funkar för dig.

Tillgänglighet på eftermiddagar och kvällstider

Jag är baserad i Stockholm, Sverige, men sedan 2016 befinner mig ofta på andra platser i världen (främst i Italien och USA) så jag väljer främst att ha telefonmöten på eftermiddagar och vissa kvällar. Det är för att ingen kund ska behöva byta tider om jag befinner mig i en annan tidszon. Du får alltid veta i vilken del av världen jag befinner mig (om du vill). Har du coaching via textmeddelanden eller email så får du svar så fort jag är vaken 😊

Min förhoppning om vår coach-relation

Jag vill bidra till att du blir mer du. Det kan låta banalt, men faktum är att vi påverkas så mycket av allt omkring oss att vi inte alltid vet vilken väg vi vill gå. Ibland hjälper det att ha någon utanför som speglar en och lyfter både frågeställningar och förslag.

Jag vill bidra till att fler vågar och orkar gå sin egen väg, jag vill sprida glädje och hopp och jag vill göra stora frågor om vår unika person begripliga för oss alla. Om jag fick bestämma skulle alla känna sig trygga i sig själva och alltid göra val som känns rätt både intellektuellt och emotionellt. Jag tror att man kan få god hjälp på vägen genom att ta reda på sina styrkor, t ex med hjälp av ramverk som CliftonStrengths och StrengthsProfile, samt genom personlig styrkecoaching.

Coaching och guidning utifrån dina styrkor

Styrkecoaching utgår ifrån idén att vi alla har naturliga sätt att agera, tänka och känna – våra styrkor. Genom att jobba med dem – istället för att fokusera på att bli bättre på sånt vi inte naturligt tänker, känner och gör – så kan vi bli den bästa versionen av oss själva.

Genom att bli medveten om och aktivt arbeta med sina egna styrkor är min erfarenhet att man också blir mer öppen för när andra människor beter sig helt olika mot en själv. Det blir lättare att uttrycka sina behov på ett sätt som uppmuntrar till kommunikation, snarare än som krav på anpassning från andra, vilket i sin tur gör det enklare att samarbeta. För de flesta handlar det dock mest om relationen till sig själv. Man får mer medkänsla med sig själv i insikten om hur mycket bra egenskaper och beteenden man faktiskt bär på – istället för att konstant fokusera på alla de sätt man inte är ”tillräckligt bra” och vilka ”svagheter man behöver fixa”.

Svagheter uppstår i situationen – att förstå dina styrkor hjälper

Naturligtvis är det som det brukar sägas: att alla styrkor kan bli svagheter när de används vid fel tillfälle. Jag brukar säga att våra styrkor kan lägga krokben för oss. Någon som är snabb på att komma på idéer kan fortsätta kläcka idéer när samarbetspartners bara vill börja göra. Någon som noggrant går igenom risker kan fastna i riskanalysen vid ett val som egentligen bara har en möjlighet givet situationen. Den som vill göra andra glada kan börja lätta upp stämningen långt innan andra är bekväma med att lämna en sober stund.

Självklart är det alltså viktigt att vara medveten om svagheter. Du kan ju till exempel välja en annan väg mot samma mål om du vet vilka vägar som inte passar dig. Och du kan enklare leta efter samarbetspartners som kompletterar dig. Men svagheterna är inte fel du har, de är situationer eller beteenden som tar mer energi än de ger.

Du är redan tillräckligt bra. Att upptäcka, uppskatta och utveckla dina styrkor hjälper dig bara bli ännu mer av dig själv. Du väljer om du vill utforska dina styrkor på egen hand, eller om du vill ha mig som personlig guide.

Foto av Lisa Björk Photography 2019

Min styrkor (och svagheter)

Jag är bra på att ta in olika synvinklar och hitta en kreativ väg framåt, så att problemen kan lösas och individerna bli sedda. Jag är genuint intresserad av människors känslor, nyfiken på deras liv, motivation och tankar och jag önskar alltid lämna människor på bättre humör än jag hittade dem. Jag är bra på att snabbt sätta mig in i ett nytt företag eller bransch och identifiera vad som är viktigt för att lösa aktuella utmaningar. Jag är bra på att anpassa mig till förändrade förutsättningar och ny information som kräver nya angreppssätt. Jag har lätt att komma på idéer om vitt skilda ämnen och jag är oerhört nyfiken på framtiden, samtidigt som jag är väldig bra på att vara i nuet. På CliftonStrengths-språk har jag styrkor som Input, Empathy, Positivity, Adaptability, Futuristic och Ideation högt. På StrengthsProfile-språk säger man att jag har Rapport Builder, Adventure, Curiosity, Creativity och Growth som realiserade styrkor.

Medan det finns allmänna saker som alla med de styrkorna har gemensamt, så skapar de också något unikt i kombinationen av styrkor. Jag älskar att få vara med i förändring, eftersom det ger mig möjlighet att upptäcka nytt, lära nytt, träffa nya människor, komma på kreativa idéer och identifera möjligheter med nya situationer. Den finaste komplimang jag någonsin fått är nog ”Linn, det är dig man ska hålla sig i när det blåser”.

Situationer som tar mer energi från mig än de ger (svagheter) är att lägga långsiktiga, detaljerade planer och sen följa dem. Jag är inte heller tävlingsinriktad och jag blir uttråkad av rutiner (men jag skulle säkert må bra att att ha en eller två 😉). På CliftonStrengths-språk kan man se att jag har styrkor som Competition och Discipline långt ner i min 34-sekvens. På StrengthsProfile-språk heter det att jag har Adherence ch Competitive som svagheter. Det betyder inte att jag inte kan planera, följa planer och rutiner eller tävla mot andra, det betyder att jag inte motiveras av att göra det, och att jag antagligen behöver väga upp den energidräneringen med något som laddar mina batterier.

Vad betyder det för dig som går i coaching hos mig?

Till exempel betyder det här att jag är genuint nyfiken på din vardag och på dina drömmar. Jag vill hjälpa dig till nya idéer när det känns som du kört fast, och jag vill lyssna på det som känns jobbigt och bära lite av din oro och stress. Det betyder också att jag är ointresserad av att pusha dig att produktivitetsmaximera, eller ”ge dig en spark i baken”. Jag är dock väldigt intresserad av att bidra till att du lyssnar mer på dig själv, förbättra dina relationer med andra, jobbar mer i flow, förstår mer av när du får energi respektive när du dräneras på energi. Dessutom hoppas jag kunna bidra till att du kan säga både nej och ja med självförtroende.

Att bli coachad mig handlar inte främst om att göra mer, skapa bättre checklistor eller hur man bäst tar sig igenom alla sina måsten. Coaching med mig handlar om att lyssna mer på dig själv, se nya infallsvinklar och utgå ifrån vad du verkligen vill. Hos mig får du lite mer Pippi Långstrump än Prussiluskan helt enkelt – även om jag fullkomligt älskar Prussiluskan för hennes styrkor!

Hos mig får du lite mer Pippi Långstrump än Prussiluskan helt enkelt – även om jag fullkomligt älskar Prussiluskan för hennes styrkor!

Linn Lindström

Mina resultat på olika ”personlighetstester” med fokus på styrkor

Sett till Gallup’s test CliftonStrengths så är mina starkaste talangteman (av 34 stycken):

 1. Empathy
 2. Input
 3. Positivity
 4. Adaptability
 5. Ideation
 6. Futuristic
 7. Individualization
 8. Strategic
 9. Arranger
 10. Restorative

Sett till VIA Institute on Character’s test av CharacterStrengths är mina styrkor (av 24 stycken):

 • Appreciation of Beauty and Excellence
 • Humor
 • Bravery
 • Curiosity
 • Humility
 • Love of Learning
 • Honesty
 • Perspective
 • Social intelligence

Sett till StrengthsProfile från Cappfinity är mina styrkor (av 60 stycken):

 • Rapport Builder
 • Humility
 • Adventure
 • Writer
 • Curiosity
 • Growth
 • Creativity
 • Esteem Builder
 • Humour
 • Catalyst
 • Innovation
 • Change Agent
 • Judgement
 • Action

Men vad betyder det egentligen?

Tricket med alla tester är att de inte betyder så mycket om man inte sätter in dem i en kontext. Hur visar de sig för just dig, i ditt liv? Förutom det spelar kombinationen av styrkor roll – vi kan vara kreativa, ödmjuka, modiga och flexibla på många olika sätt – inga stykor agerar i silos. Däremot kan det hjälpa oss att se dem tydligare om vi får möjlighet att reflektera över våra styrkor som om de existerade i silos, och om vi kan få exempel på hur de utspelar sig hos andra, så vi har något att jämföra med och kontrastera mot.

Det viktigaste när vi identifierat våra styrkor är att vi hittar sätt att medvetet använda dem för att göra mer av sånt vi vill. Allt för ofta spenderar vi mycket tid på att göra sånt vi måste och kan, med hjälp av kunskap och färdigheter som inte nyttjar våra styrkor. Genom att börja med våra styrkor och se hur vi kan göra det vi vill eller måste med hjälp av dem, så har vi tagit ett viktigt steg mot en vardag som ger mer energi än den tar.

Slutligen gäller samma som för alla modeller: det kan inte förklara allt, men det kan ge ökad självinsikt samt ett språk att reflektera med hjälp av och kommunicera med andra på.

Min historia

Jag har de senaste 15 åren arbetat med marknadsföring (sociala medier, webbsajter, copywriting, men även event, mässor mm) främst inom business-to-business. Jag har också föreläst, skrivit handböcker och utbildat inom digital marknadsföring. Jag har drivit eget i 9 år och innan dess arbetade jag på en tech-startup i global tillväxtfas. Jag har en högskoleexamen i svenska och jag är utbildad projektledare. Genom min karriär har min önskan alltid varit att hjälpa individer och småföretag kommunicera sina särdrag på ett autentiskt sätt.

Första delen av min karriär spenderade jag inom olika former av kundservice: som receptionist, som intervjuare för marknadsundersökningar, som butikssäljare och butiksdemonstratör. Jag är uppvuxen i en restaurangfamilj så vikten av bra kundupplevelser har jag fått med mig ”i modersmjölken” och det har alltid drivit mitt förhållningssätt till marknadsföring – mottagarens nytta av marknadsföringen har alltid varit i fokus.

Varför stykecoaching?
Jag har spenderat det mesta av min karriär med att göra sånt jag kan, för att andra bett mig. Jag har halkat in på många bananskal och jag har gillat det, men ändå saknat nåt. Jag har inte lagt så mycket vikt vid vad jag vill eftersom mina styrkor lånar sig väldigt bra till att anpassa sig till olika situationer. Jag gick certifieringskursen för CliftonStrengths hos amerikanska Gallup utifrån nyfikenhet. Jag tänkte aldrig ta steget att bli coach, men jag jag insåg att det faktiskt är ett område där det jag vill och det jag kan möts. Jag håller nu på att certifiera mig i nästa ramverk, StrengthsProfile från brittiska Cappfinity. Jag hoppas du vill hänga med på min resa – jag vill absolut hänga med på din!