Om du, som jag, älskar att läsa mer så tipsar jag här nedan om böcker om personliga styrkor, indelat i de olika styrke-ramverket. Observera att sidan innehåller affiliate-länkar, så du kan stötta mitt arbete utan att det kostar dig något extra.

Anledningen till att jag väljer att arbeta med fler än ett ramverk är för att kunna fungera som guide och stöd oavsett vilken väg du valt att gå. Vill du ha personliga styrkesessioner med fokus på dina styrkor, innan eller efter du läst böckerna nedan, så är du välkommen att maila mig på linn[a]notevole.se eller läs mer om mina tjänster.

CliftonStrengths-relaterade böcker

I boken Practical Strengths: Communication Styles (2023) beskriver författaren Jo Self hur varje styrka påverkar hur vi kommunicerar och vad vi kan behöva veta om att kommunicera med de som inte har samma styrkor som oss. Köp ditt exemplar av Practical Strengths: Communication Styles här.

Boken Wellbeing at Work (2021) från Gallup handlar om precis det: vad behöver varje Talent Theme för att må bra på jobbet. Som alltid med Gallups böcker så grundar sig information på deras egen globala research. Köp ditt exemplar av Wellbeing at Work här.

I Strengths Based Leadership (2009) går Gallup igenom research de gjort och vilka fyra grundläggande behov de som följer en ledare har, samt hur en ledare kan leva upp till det. Köp ditt exemplar av Strengths-Based Leadership här.

I boken Practical Strengths: Career Success (2022) får du som söker nytt jobb tips på hur du kan jobba med dina styrkor. Du som är ny på jobbet får också tips om hur dina styrkor kan hjälpa dig komma in i dina nya uppgifter på bästa sätt. Köp ditt exemplar av Practical Strengths: Career Success här.

StrengthsProfile-relaterade böcker

The Strengths Profile Book är vad den heter, den mest övergripande boken om de 60 styrkorna som mäts i verktyget. Den innehåller beskrivning av styrkorna, exempel på personer som agerar enligt de styrkorna, reflektionsfrågor och tips på hur du kan använda styrkan.
Köp ditt ex av The Strengths Profile Book här.

VIA Character Strengths-relaterade böcker

The Power of Character Strengths (2019) är en fantastisk bok att starta med. Den innehåller avsnitt om alla 24 karaktärsstyrkor som mäts i verktyget, samt de 6 Virtue-kategorierna som styrkorna delas in i. Du får även en fyrastegs metod för hur du kan använda styrkorna i ditt dagliga liv. Köp ditt exemplar av The Power of Character Strengths här.

En bok att läsa för sin personliga resa är Character Strengths Matter (2015). Förutom att gå igenom varje styrka med texter att reflektera kring, så ger boken även förslag på aktiviteter för varje styrka.
Köp ditt exemplar av Character Strengths Matter här.

En fördjupande, och rätt akademiskt skriven, bok är Character Strengths Interventions (2018). Boken passar den som vill gå riktigt djupt i VIA Survey systemet och hjälpa många med verktyget. Kanske är du den utsedda styrke-ambassadören på din arbetsplats, då passar den här boken bra. Köp ditt exemplar av Character Strengths Interventions här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *